Onze producten
Van Gasterij Bergerbaan
Wijn
In 2013 zijn we gestart met het maken van onze eigen wijn. In eerste instantie om een activiteit te hebben op de zorgboerderij, maar gedurende het proces is het Vino virus toegeslagen. Nu wordt er allerlei soorten wijn gemaakt: wit en rood maar ook rosé wijn (heerlijk op een zomeravond op het terras). Alles op kleine schaal en ambachtelijke wijze. Afgelopen jaar zijn we ook aan het experimenteren geslagen om van de bramen/bessen en ander fruit wijn te maken. We zijn ook gestart met een cursus likeur maken. Al met al is het een mooi tijdverdrijf waar menig uurtje aan besteed wordt. Wijn is op de Gasterij beperkt verkrijgbaar.
Jam
Van het fruit van onze Bongerd buiten en de fruitbomen in onze binnentuin maken we met de gasten samen jam en compote. Dit varieert van aardbeienjam tot appelcompote of rabarbercompote. Al het fruit van eigen teelt wordt verwerkt in heerlijke jam of vlaaivulling of er wordt gezamenlijk een heerlijke taart gebakken. Al doende komen we steeds weer tot nieuwe ideeën en recepten.